Bazár nap

 2011.09.12. 20:55

 Még szombaton eldöntöttük orosz barátnőmmel, hogy vasárnap ketten el megyünk a Rádzsá kí Mandir nevű bazárba bevásárolni és másnap így is tettünk. Vasárnap délután 2-kor riksát fogtunk és elmentünk a beszerző körutunkra. Nagyon jól éreztük magunkat, mivel mindketten szinte ugyanazokért mentünk, volt időnk megvárni a másikat. Vettünk körömlakkot, karkötőket, ruhát és még a kezünkre is hennáztattunk. Egy órát kell száradnia a masszának a kezünkön, majd utána le lehet dörzsölni és még egy-két óráig nem érheti víz. Mikor friss narancssárga, majd estére, másnapra bebarnul és egy két hétig marad a bőrön.A vásárláshoz érdemes tudni a nyelvet, mert a hindit beszélőkkel kedvesebbek az eladók, és esetleg kevésbé tudják átvágni embert. Egyenlőre még nincs akkora gyakorlatunk az árak becslésében és az alkudozásban, de gyakorlat teszi a mestert. Szerencsére egyébként az árak itt jóval alacsonyabbak, mint a többi zsibvásárban és nagyon jó dolgokat lehet kapni, méghozzá egész olcsón. Míg egyik boltból a másikba mentünk, az út közepén egy sereg indiai nagy zajos felvonulással Ganésát ünnepelte, és közben színes porokkal dobálták egymást. A legaranyosabbak a kisgyerekek voltak, mert mikor a teherautón állva megláttak és én rájuk mosolyogtam és integettem nekik, ők szélesen visszamosolyogtak és visszaintegettek. Ennek az ünnepnek a végén egyébként a Ganésa szobrot a folyópartig kísérik, majd a folyóba téve a szobor elsüllyed és feloldódik.

Hazafelé udvarias és kedves hindu riksásunkkal pedig a vallásáról, a szanszkrit és a hindi nyelvről beszélgettünk. Ennyit mára

A bejegyzés trackback címe:

https://annagraban.blog.hu/api/trackback/id/tr673221723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monca1971 2011.09.13. 14:24:51

sziamia! én vagyok itt az első regisztráló :) kéretik nagyon megbecsülni :)
Látom jól elvagy. örülök, pont erre számítottam
süti beállítások módosítása