Indulás előtt egy nappal

 2011.08.26. 18:18

Kedves olvasók!

Íme életem első blogjának első bejegyzése. Néhány szót magamról: harmad éves indológus  hallgató vagyok az ELTE bölcsész karán. A tananyagot röviden így lehetne jellemezni: minden,ami India (nyelv, kultúra, művészet, történelem). Különösen a nyelv és a kultúra ismerete előnyös, ha oda utazunk, hiszen mi is másképp nézünk arra a külföldire, aki  a mi nyelvünkön szól hozzánk. Kultúrális példának említeném az indai emberek állandó fejrázását. Nos, ha függölegesen ide-oda ingatják a fejüket, az arrafele legjobb ismereteim szerint IGEN-t jelent, míg a vízszintes fejrázás NEM-et.

Ez a blog arra szolgál, hogy leírjam tapasztalataimat és élményeimet, amikkel gazdagodom indiai utam során.

Enyhén szólva izgulok, mivel holnap indul a repülőgép. Előre láthatóan április 30-áig az agrai központi hindí nyelvi intézet és a lánykollégium lesz a főhadiszállásom. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz ott lakni, tanulni, utazni, egy szóval ott élni. Ennyit mára.

A bejegyzés trackback címe:

https://annagraban.blog.hu/api/trackback/id/tr833182515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása