Elkezdődött a suli...

 2011.09.05. 21:20

 Már tegnap és ma is volt rendes tanítás, ami azt jelenti, hogy fél 11-től fél 5-ig egy helyben ülünk a teremben és hallgatjuk 6 db 50 perces órán keresztül a különböző tanárokat hindiül.Két óra között mindössze annyi szünetünk van, amíg a következő tanár meg nem jön.Ki-ki pontos, ki-ki késik. Minden tanár más stílusban beszél. A kedvencem a beszédgyakorlat tanárnő, mert őt értem a legjobban, és az ő óráján  bármiről lehet beszélni és nem kell írni. A nyelvtan tanárnő és az irodalom tanár úr egész mondatban diktálják le a mondandóikat, az írás tanárral jegyzetelünk, a nyelv- és irodalomtörténet tanár pedig fénymásolatokat és egy kupac könyvet oszt ki tanulni valónak. Az utolsó óra a legjobb, mert az minden nap más. Hétfőn egy kedves mosolygós tanár úr jött be és elmesélte, hogy milyen volt tavaly a szanszthán az ő vezetése alatt. Ő volt a felelős mindenért, amiből elege lett, így idén leadta az egészet és most csak tanít. Ellátott minket hasznos tanácsokkal a kinti mászkálással kapcsolatban és megvilágította annak okát is, hogy miért őriznek minket ilyen szigorúan. 

Ma az utolsó órán egy közös beszélgetős órát tartottunk a tanárokkal közösen, ahol bárki előadhat bármit, amihez csak kedve van. Tanáraink mondták, hogy ezen az órán nincsenek tanárok diákok, csak előadók és hallgatók. Ez egyfajta klubdélután minden kedden és csütörtökön, ahol megismerhetjük egymás kultúráját. Ma halhattuk Bulgária és Örményország himnuszait, versszavalatokat, én pedig a Kis gömbös című népmesét olvastam fel. Nagyon örültem, mert utána délután és este is odajöttek gratulálni. Azoknak is tetszett, akik nem annyira tudnak hindiül. Az egyik tádzsik lány például mondta, hogy nem értette a mese szövegét, de nagyon az előadásmódom miatt nagyon tetszett neki. Mások,akik értették, azoknak pedig a szöveg is tetszett. Egy szóval mondhatni, osztatlan sikert arattam. 

Még egy jó dolog mára, hogy beköltöztem egy másik szobába, egy olasz lányhoz, így már nem vagyok egyedül. A szoba jobb mint az enyém, leszámítva, hogy az erkélyre csak az ablakon keresztül tudunk kimászni, mivel az ajtó ne mozdul. Az egyik villanykapcsoló elromlott ugyan, de be lehet csukni a fürdőszoba ajtót,  és egy csodálatos rajz díszíti a bejárati ajtónkat. Este két portugál lány érkezett a régi szobámba, és mint kiderült, be lehet csukni ott is a fürdőszoba ajtót, csak fölül erősen meg kell nyomni. Annyiból szerencsésebbek, hogy mivel már egy hetet ott voltam, már ki lett takarítva, mielőtt megérkeztek, és nekik egyenlőre ezzel nem kell törődni. Viszont az új szobámban mindkét szekrény jó állapotban van, és a falak se annyira koszosak, így emellett a szoba mellett döntöttem.Ennyit mára.

A bejegyzés trackback címe:

https://annagraban.blog.hu/api/trackback/id/tr713205094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása